Acupressuur voor je longen

De acupressuurpunten in je lichaam kunnen zoveel goeds voor je doen, als je ze een paar keer per dag zou stimuleren. Eén daarvan is het laatste punt op de niermeridiaan, nier 27, ook wel “Bekoorlijk Herenhuis” genoemd.
 
 
 
 
 
 

Dit is een heerlijk punt voor het verlichten van benauwdheid, bij (veel) hoesten, bij een oppervlakkige of moeizame ademhaling en bij een algeheel gevoel van stagnatie en slijm in het borstgebied.
 
Maar ook bij gevoelens van

stress, spanning en ongerustheid kan het vasthouden van dit punt je goed helpen. Doordat nier 27 er namelijk ook voor zorgt dat je makkelijker en dieper ademhaalt, kun je gemakkelijker tot rust komen of rustiger blijven.
 
Je maagenergie heeft er ook profijt van doordat dit punt de Maag harmoniseert.

 
Waar vind je het?
In de holte onder het sleutelbeen, 2 duimbreedtes van het borstbeen vandaan.

 
Hoe stimuleer je nier 27?
Zet je wijsvinger en middelvinger tegen elkaar aan op deze punten (zie foto) en houd ze rustig twee minuten vast. Haal ondertussen diep adem door je neus, terwijl je het puntje van je tong precies op je gehemelte achter je voortanden zet. Dit zorgt (onder andere) weer voor een betere concentratie. Let ook op je schouders, die moeten laag blijven.

 
Dit zou je best 3 tot 5 keer per dag kunnen doen, als je last hebt van de bovenstaande klachten.

 
“Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waar je zult leven.”
Jim Rohn

 
Deze informatie is geen vervanging voor een reguliere medische behandeling. Natuurlijk altijd je huisarts of medisch specialist raadplegen bij aanhoudende en/of ernstige klachten.
>

 Berichten gemaakt 34

Eén gedachte over “Acupressuur voor je longen

  1. Hallo Franka
    dankjewel voor deze oefening, wat voelt dat lekker in mijn luchtwegen!! Samen met de mudra-oefeningen-reeks van Gertrud Hirshi, die ik sinds een paar dagen weer doe, merk ik dat nu al, mijn luchtwegen stabieler aan het worden zijn! Ben er echt blij mee!
    hartegroet
    Ineke Meijboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven