Agenda

[:nl]

Longmeridiaan

Dikke-darm meridiaan

Longmeridiaan
Dikke-darm meridiaan

LONGMERIDIAAN

Verloop
De longmeridiaan loopt van de voorkant van de schouder tot aan de buitenste nagelhoek van de duim.

Functie: levenskracht
De longmeridiaan zorgt via de inademing voor nieuwe levensenergie. Door de uitademing verwijdert hij afvalstoffen uit het lichaam. Deze laatste functie heeft hij gemeen met de dikke darm- meridiaan. Zowel de longmeridiaan als de dikke darm-meridiaan spelen een belangrijke rol bij het uiten en loslaten van verdriet en pijn.

Disbalans
Als de longenergie uit balans is, dan kunt u zich in psychisch opzicht geïsoleerd, melancholisch of verdrietig voelen of vindt u het moeilijk zich te uiten. Een chronische disbalans van de longenergie komt fysiek onder meer tot uiting in vermoeidheid, vooral in de bovenste helft van het lichaam, moeilijk ademen, hoest, bronchitis, regelmatige verkoudheid of griep en stijve armen.DIKKE DARM-MERIDIAAN

Verloop
De dikke darm-meridiaan begint bij de buitenste nagelhoek van de wijsvinger en loopt via de schouder en de hals naar het kuiltje naast de neusvleugel aan de andere kant.

Functie: eliminatie en uitscheiding
De dikke darm-meridiaan helpt de longmeridiaan. Hij absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen.

Disbalans
Een te veel of te weinig energie in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht kan men zich gesloten of terughoudend voelen tegenover anderen, is er sprake van moeite met loslaten en kan men een pessimistische instelling hebben.

2 gedachten over “Agenda

  1. ik las ergens op internet iets over proefclienten gezocht voor training blijvend zelfvertrouwen- is dat al geweest?

  2. De Do-In heeft me even “los”gemaakt. Ik ben minder stijf en als ik nu last van mn rug en/of benen heb dan doe ik zo tussendoor een oefening. Het “over de waslijn hangen”geeft het beste resultaat. Na de lessen ben je heel ontspannen… heerlijk gevoel.
    Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven