Longmeridiaan

Dikke-darm meridiaan

Longmeridiaan
Dikke-darm meridiaan

LONGMERIDIAAN

Verloop
De longmeridiaan loopt van de voorkant van de schouder tot aan de buitenste nagelhoek van de duim.

Functie: levenskracht
De longmeridiaan zorgt via de inademing voor nieuwe levensenergie. Door de uitademing verwijdert hij afvalstoffen uit het lichaam. Deze laatste functie heeft hij gemeen met de dikke darm- meridiaan. Zowel de longmeridiaan als de dikke darm-meridiaan spelen een belangrijke rol bij het uiten en loslaten van verdriet en pijn.

Disbalans
Als de longenergie uit balans is, dan kunt u zich in psychisch opzicht geïsoleerd, melancholisch of verdrietig voelen of vindt u het moeilijk zich te uiten. Een chronische disbalans van de longenergie komt fysiek onder meer tot uiting in vermoeidheid, vooral in de bovenste helft van het lichaam, moeilijk ademen, hoest, bronchitis, regelmatige verkoudheid of griep en stijve armen.DIKKE DARM-MERIDIAAN

Verloop
De dikke darm-meridiaan begint bij de buitenste nagelhoek van de wijsvinger en loopt via de schouder en de hals naar het kuiltje naast de neusvleugel aan de andere kant.

Functie: eliminatie en uitscheiding
De dikke darm-meridiaan helpt de longmeridiaan. Hij absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen.

Disbalans
Een te veel of te weinig energie in deze meridiaan kan zich op fysiek niveau bijvoorbeeld uiten in een verstopte neus, grotere vatbaarheid voor verkoudheid, constipatie of diarree, eczeem en buikpijn. In psychisch opzicht kan men zich gesloten of terughoudend voelen tegenover anderen, is er sprake van moeite met loslaten en kan men een pessimistische instelling hebben.Gratis E-Book
Meld je snel aan


Klik HIER
om je aan te melden voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis Ebook.

Reactie: "Hi Franka,
Heel veel dank voor deze fijne doeltreffende oefeningen. Ik heb de eerste 5 oefeningen gedaan en ik voel de energie aan de binnenkant van de bovenarmen vloeien, het is heerlijk, nogmaals dank. Deze oefeningen blijven dicht bij mij en ik ga ze delen met geïnteresseerden in mijn omgeving."


Do-In les
Voel je soepel en ontspannen

Afbeelding Do-In yoga
Klik HIER voor meer informatie.
Een gratis proefles is mogelijk.Nieuwe workshop:
Onderweg naar je Ikigai


Laat je passie, levensmissie, beroep en roeping samensmelten tot iets nieuws wat jou energie geeft en blij maakt.Klik HIER voor meer informatie.


Yoga-Relaxdag

ontspanning, uitrusten

Klik HIER voor meer informatie over deze unieke dag.


Boeken die energie geven

Boekentips