Allergieën en een verstopte neus

In onze familie komt hooikoorts voor. Sommigen van ons hebben er in juni en juli erg veel last van, en andere familieleden juist in het voorjaar.

Over hooikoorts en andere allergieën bestaan allerlei theorieën en er is ook al veel over bekend. Dat ga ik hier niet allemaal beschrijven. Het is vast ook niet de reden waarom je dit artikel zou willen lezen, lijkt me.

Het is wel leuk om te weten wat je bijvoorbeeld kunt doen tegen de gevolgen van een allergische reactie, zoals een verstopte neus en verstopte sinussen. Dit geldt ook voor een gewone verkoudheid. Jij of je kinderen die ’s nachts niet kunnen slapen of vaak wakker worden doordat je neus dichtzit, daar is best iets tegen te doen.

Lees hier tips voor wat je kunt doen bij een verstopte neus, of de oorzaak nou een allergie zoals hooikoorts is of een gewone verkoudheid.

Dit acupressuurpunt werkt goed als je last hebt van een verstopte neus.Tip 1

Zet de gestrekte wijsvingers van je beide handen naast de onderkant van je neus, naast je neusgaten. Beweeg ze een tijdje (bijvoorbeeld een halve minuut) heen en weer en voel direct het verschil. Als je neus erg verstopt is of als je geen verschil voelt, doe het dan nog eens een halve minuut.

Dit kun je doen als het nodig is. Zorg wel voor korte nagels …… Waarom, dat zul je merken als je het doet.

 

Tip 2

Zet je wijsvingers in de lengte naast je neus en wrijf op en neer naast je neus. Ook hiervan gaat je neus open, omdat de energie hier in beweging wordt gebracht. Dit werkt ook goed als je verstopte sinusholtes hebt.

Tip 3

Zet je duim in het vlies tussen de duim en de wijsvinger van de andere hand en geef druk door in dit vlies te kneden. De druk gaat in de richting van het botje dat is verbonden met de wijsvinger. Adem langzaam en diep door terwijl je een halve minuut stevige druk geeft. Doe dit daarna op dezelfde manier bij je andere hand.

Zwangere vrouwen mogen dit laatste punt trouwens niet gebruiken, omdat het een neerwaartse werking heeft!

Je kunt voor je neus natuurlijk ook nog zout water gebruiken. Los hiervoor een afgestreken theelepel zout op in een kopje lauw water. Bepaal zelf of het water zout genoeg is of te zout en pas de concentratie hier dan op aan.

Snuif het op of druppel het in je neus en houd je zakdoek bij de hand!Gratis E-Book
Meld je snel aan


Klik HIER
om je aan te melden voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis Ebook.

Reactie: "Hi Franka,
Heel veel dank voor deze fijne doeltreffende oefeningen. Ik heb de eerste 5 oefeningen gedaan en ik voel de energie aan de binnenkant van de bovenarmen vloeien, het is heerlijk, nogmaals dank. Deze oefeningen blijven dicht bij mij en ik ga ze delen met geïnteresseerden in mijn omgeving."


Do-In les
Voel je soepel en ontspannen

Afbeelding Do-In yoga
Klik HIER voor meer informatie.
Een gratis proefles is mogelijk.Nieuwe workshop:
Onderweg naar je Ikigai


Laat je passie, levensmissie, beroep en roeping samensmelten tot iets nieuws wat jou energie geeft en blij maakt.Klik HIER voor meer informatie.


Yoga-Relaxdag

ontspanning, uitrusten

Klik HIER voor meer informatie over deze unieke dag.


Boeken die energie geven
Boekentips