Bereik je doelen met acupressuur

Stel je voor dat het april 2013 is. Je kijkt terug op de afgelopen 3 maanden en je vraagt je af: heb ik bereikt wat ik me had voorgenomen voor het nieuwe jaar? Of heb ik de nodige stappen genomen om dit te bereiken? Ben ik er nog mee bezig om mijn doel te realiseren of zijn mijn goede voornemens al snel op de achtergrond geraakt?
 

Na 3 maanden beseffen dat je er nog niet aan toe was gekomen is niet zo erg als op bijvoorbeeld 28 december. Je kunt na 3 maanden (of eerder) nog van alles bijsturen als je wilt.
 
 

Wat wil je echt?
 

Er is een acupressuurpunt dat je kan helpen om beter gefocused te zijn, positief te denken en je voornemens te gronden. Nu is het wel zo dat er een groot verschil is tussen wat je wilt en wat je nodig hebt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je erg moe bent en koffie wilt. Maar is dat ook wat je nodig hebt? Of heb je misschien rust en voldoende slaap nodig?
 

Ook in je leven kun je je afvragen:
 
Wat wil ik echt in het komende jaar?
 
Welke verandering wil ik zien in mijn leven?
 
Welke richting wil ik opgaan?
 
Wat wil ik oplossen of bereiken?
 

Als dit niet zo duidelijk voor je is, gebruik dan het acupressuurpunt gv (gouverneursvat) 26. Het zit precies midden tussen je neus en je bovenlip. Druk met je middelvinger op dit punt, terwijl je ondertussen bovenstaande vragen aan jezelf stelt. Dit punt kan je helpen te ontdekken wat belangrijk voor je is en wat je inspireert.
 

Als je op dit punt drukt, heeft dit een goede invloed op je concentratie, je mentale helderheid en op het vasthouden van je focus. Het is ook een krachtig punt bij depressieve klachten en bij duizeligheid.
 

Positief denken
 

Omdat het je mentale helderheid bevordert, kun je het ook gebruiken om positief te denken. Als je jezelf weer eens betrapt op negatieve gedachten, houd dan eens dit punt vast terwijl je je gedachten ombuigt naar een positieve richting. Of als je merkt dat je moeite hebt om je te concentreren, houd dan ook dit punt een tijdje vast.
 

En wat doe jij om de doelen die echt belangrijk voor je zijn vast te houden en te bereiken?
 

“When it is obvious that the goals cannot be reached, don’t adjust the goals, adjust the action steps.”
Confucius

Berichten gemaakt 34

2 gedachten over “Bereik je doelen met acupressuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven