✔ Powerfood, door Rens Kroes
✔ Het vijf elementen kookboek, door Barbara Temelie
✔ Greens and Grains on the deep blue sea cookbook, door Sandy Pukel en Mark Hanna
✔ Voeding volgens de vijf elementen, door Barbara Temelie
Powerfood, door Rens Kroes
In dit leuke kookboek laat Rens Kroes (de zus van Doutzen Kroes) zien hoe je superfoods op een makkelijke manier in de keuken kunt gebruiken.
Het komt neer op lekker koken en genieten, maar wel gezond en verantwoord. In eerste instantie werd ik geïnspireerd door haar ontbijtrecepten, bijvoorbeeld de ontbijtmuffins. Leuk om te maken voor kinderen om mee naar school te nemen, of als tussendoortje voor jezelf. Maar ook haar dessertrecepten bleken heel lekker te zijn (heerlijk pistache-ijs!).
De recepten zijn heel gevarieerd: ontbijt, lunch, diner, desserts, dranken en tussendoortjes, alles komt aan bod. Het ziet er allemaal heerlijk uit op de vele foto’s.
Wil je dit kookboek gaan gebruiken?
Klik dan hier om het te bestellen.
Het vijf elementen kookboek, door Barbara Temelie
In dit kookboek vind je lekkere, gezonde recepten voor ontbijt, diner, dranken, desserts en soepen.
Ze leert je koken volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde met de vijf elementen, waarbij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond staat. Praktisch gezien komt ze met verrassende recepten die erg lekker zijn en niet moeilijk.
Pluspunten: meestal zijn er geen bijzondere ingrediënten nodig. Er zit ook een handige lijst bij van welke voedingsmiddelen tot welk element behoren en wat de energetische waarde ervan is.
Wil je dit boek ook gaan gebruiken?
Klik hier om het te bestellen.
Greens and Grains on the deep blue sea cookbook, door Sandy Pukel en Mark Hanna
Tijdens een weekendretraite waar ik ook was, werd er gekookt vanuit dit kookboek. We hebben echt heerlijk gegeten! De vele recepten zijn heel gevarieerd, gezond, zonder zuivel en suiker en vegetarisch. Echt een aanrader voor als je weer eens wat anders wilt!
Wil je dit kookboek gaan gebruiken?
Klik hier om het te bestellen.
Voeding volgens de vijf elementen, door Barbara Temelie
Barbara Temelie beschrijft in dit boek uitgebreid de voedingsleer volgens de vijf elementen. Deze berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij gaat men uit van de energetische waarde van voeding, wat een heel andere benadering is dan bijvoorbeeld het calorieën in de voeding tellen. Dit boek is echt aan te raden als je bent geïnteresseerd in voeding of therapeutisch en diëtistisch met voeding bezig bent.
Wil je dit kookboek gaan gebruiken?
Klik hier om het te bestellen.