Do-In lessen

foto long dikke darm strekking Werkt in op de energie in de meridianen

Do-In oefeningen zijn speciale lichaamsoefeningen die de doorstroming van de energie in de meridianen (energiebanen) stimuleren. Als de energie in je lichaam gemakkelijker stroomt, voel je je leniger en fitter. De organen die in verband staan met de meridianen worden beter voorzien van energie, waardoor ze beter functioneren.

Verlicht of voorkomt klachten

Do-In is heel goed als je:

– moeilijk rust kunt vinden, je niet kunt ontspannen of slecht slaapt
– moeite hebt om met stress om te gaan
– op zoek bent naar aangename en laagdrempelige lichaamsbeweging
– je fysiek, emotioneel of mentaal niet in balans voelt
– klachten en ongemakken wilt verlichten en voorkomen.

Klachten worden op een rustige manier verlicht en/of voorkomen. Mentaal en emotioneel voel je je rustiger en ben je beter bestand tegen stress.
Tijdens de oefeningen ervaar je een aangenaam gevoel van innerlijke rust en ontspanning (yin) en tegelijkertijd ook van levendigheid en vitaliteit (yang).

Geschikt voor iedereen

Do-In kan worden gedaan door iedereen die zich vitaler en levendiger wil voelen en die zoekt naar meer evenwicht en ontspanning. Het is een moment van innerlijke rust en terugkomen bij jezelf (Do-In betekent “de weg naar binnen”).

Lestijden

Maandagavond van 20.00 uur – 21.00 uur in Den Haag, gymzaal Maerlant Lyceum, ingang Neuhuyskade;

Woensdagmorgen van 09.30 – 10.30 uur in Den Haag, H. Zwaardecroonstraat.

Woensdagmorgen van 11.30 – 12.30 uur Stoelyoga
Stoelyoga is geschikt voor iedereen die het om één of andere reden moeilijk vindt om oefeningen op de grond te doen.

Voor de Do-In les dient men gemakkelijke kleding (bijv. trainingspak), een grote handdoek/badlaken en een (yoga)matje mee te nemen.

Gratis proefles

Een gratis proefles is altijd mogelijk.
Graag van tevoren opgeven, per mail of telefoon (zie contact).
Het zijn doorlopende lessen, dus instappen is altijd mogelijk.

Reacties van deelnemers

“Al ben ik nog maar net begonnen met de lessen, ik ben er na 2 lessen al heel enthousiast over. Ik vind het erg leuk dat er veel achtergrondinfo wordt gegeven over acupressuurpunten en ook dat de oefeningen goed zijn voor bepaalde zaken in je lichaam. Mijns inziens zijn deze oefeningen goed voor iedereen in deze hectische tijd.”
Elvine

“De Do-In heeft me even “los”gemaakt. Ik ben minder stijf en als ik nu last heb van mijn rug en/of benen, dan doe ik zo tussendoor een oefening. Het “over de waslijn hangen” geeft het beste resultaat. Na de lessen ben je heel ontspannen…heerlijk gevoel.”
Liesbeth

“Franka is een ervaren en vriendelijke docent. Haar kracht ligt erin dat zij naar aanleiding van vragen van individuele cursisten maatwerkoefeningen biedt in de groepslessen, maar dan wel op een manier die voor de hele groep interessant is. Wat mij betreft: een aanrader.”
Vrouw (53), reeds 20 jaar diverse yogagroepen gevolgd in binnen- en buitenland.

“De lessen die Franka geeft ervaar ik als heel prettig en goed voor mijn lijf. Ze heeft een ontspannen en luchtige manier van lesgeven, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de verschillende meridianen. Heel fijn dat ze ook benoemt waar de oefeningen goed voor zijn. De oefeningen zijn heel laagdrempelig en -voor mij heel prettig- appelleren niet aan mijn prestatiedrang.”
Karin

Tarieven

€ 30,- per maand / € 11,- per losse les.

€ 35,- voor een individuele les.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven