Heerlijke acuyoga voor je schouders

foto brughouding
 
Deze heerlijke houding is heel goed om te doen als je last hebt van
stijve schouders
of van een frozen shoulder. Voer deze houding zo ontspannen mogelijk uit, waarbij je diep adem haalt. Probeer bij iedere uitademing wat meer spanning los te laten.
 
Je zou deze houding best 5 minuten mogen volhouden als je dat kunt, uiteraard

als je je daarbij goed voelt en goed naar je gevoel luistert.
 
Als je het moeilijk vindt om je armen recht boven je hoofd te hebben, kun je ze ook een beetje buigen. Het gaat erom dat je voelt dat je schouders goed worden gestimuleerd.
 
Wat verder ook nog zo helend is in deze houding, is dat je hierdoor acupressuurpunten op je schouders en armen stimuleert die stress verlichten en je bloedsomloop verbeteren. Ook je schildklier profiteert van deze houding, met name als hij aan de trage kant is. Je rug kan er ook van opknappen.
 
Het bovenstaande gaat om de energetische kant van de schouderklachten. Sta je er echter wel eens bij stil welke emoties in je schouders worden opgeslagen? Welke lasten draag je bijvoorbeeld op je schouders? Het is zo heilzaam om ook met dit emotionele aspect aan de slag te gaan. Hierdoor kun je eventuele emotionele blokkades die zich hebben vastgezet in je schoudergebied opheffen en kan je energie weer gaan stromen. En als je energie gemakkelijk stroomt, voel je je een stuk beter!
 
Heb je zelf last van schouderklachten? Wat doe jij om het te verbeteren? Deel het a.u.b.; wie weet helpt jouw ervaring een ander!
 

Gratis E-Book
Meld je snel aan

Klik HIER om je aan te melden voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis ebook.

Do-In yoga
voel je soepel en energiek

Afbeelding Do-In yoga
Klik HIER voor meer informatie.
Een gratis proefles is mogelijk.
Yoga-Relaxdag

ontspanning, uitrusten

Klik HIER voor meer informatie over deze unieke dag.


Boeken die energie geven
Boek van de maand