Recept gefermenteerde venkel

 
afbeelding venkel

Gefermenteerde groenten bevatten grote hoeveelheden goede darmbacteriĆ«n (waaronder lactobacillus). 
 
Het fermenteren van groente is niet moeilijk en zo heb je altijd een voorraadje in huis om bijvoorbeeld te verwerken in een salade. 
 
 
 
 
 
 

Nodig:
1 venkel, in stukjes gesneden afbeelding venkel snijden
2 eetlepels Keltisch zout
Appelazijn
 
Bereiding:
Roer het zout door de venkel en doe dit in een wekpot. Duw het stevig aan. De venkel moet in ieder geval 2 cm onder de rand zijn (of meer; bij mij is de pot halfvol).  
 

Vul de pot nu voor 55% met appelazijn en doe er voor de rest water bij. Zorg dat de groente goed onder het vocht zit. Zet minimaal 6 dagen weg op kamertemperatuur. 

Alternatief:
In het oorspronkelijke recept stond dat je er ook nog 2 geperste teentje knoflook bij kon doen, 2 eetlepels groene kruiden en wat komijn- en cayennepoeder. Ik heb dit weggelaten omdat het me niet aansprak, maar misschien heb jij er wel zin in.
 

 



Posts created 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top