Geld maakt geld

grafisch euroteken“Geld maakt geld”; deze uitdrukking gaat al heel wat jaren mee. Wist je dat dit ook opgaat voor je energie?

Energie maakt energie. Als je gezond bent en je goed voelt, beweeg je makkelijk en zie je niet op tegen een extra inspanning. Dus als je een deel van de energie die je hebt, besteedt aan een wandeling in de natuur, of aan sport of aan versterkende lichaamsoefeningen, dan draag je eraan bij dat je energie goed en makkelijk door je heen stroomt.

En als je energie makkelijk stroomt, voel je je losser en fitter. Want spanning vasthouden kost energie en spanning loslaten geeft meer energie.

En als je je energiek en gezond voelt, heb je ook meer energie om eten te koken dat goed voor je is. We halen een deel van onze energie uit onze voeding, vandaar dat gezond eten heel opbouwend is voor je energie. Uitgeblust een pizza laten komen kan soms een oplossing zijn, maar beter is het om voldoende energie over te houden voor een gezondere maaltijd…

Er zijn nog meer overeenkomsten tussen energie en geld. Het is voor je energieniveau heel goed om voldoende rust en ontspanning te nemen. Je geeft toch ook liever niet veel meer geld uit dan er binnenkomt? Zonder spaargeld en financiële reserves ben je kwetsbaar en kan je niet zo veel financiële stootjes aan.

Gebruik je te veel van je energiereserves en put je jezelf te veel uit, dan kan je ook niet meer zo goed tegen een stootje en liggen ziekte, klachten en ongemak op de loer.

Als je je zwak of moe voelt, dan is je energie waarschijnlijk heel diffuus door je lichaam verspreid. Daar voel je je niet echt krachtig en stevig door en ben je ook minder weerbaar op allerlei terreinen.

In deze gevallen is het handig om de energiebronnen die je nog hebt, goed te bewaren en je krachten te bundelen. Daarvoor kun je de Chinese oefening “Verzamel je Chi” doen.

Je kunt dit liggend of zittend doen. Leg eerst je rechterhand op je onderbuik, met je handpalm ongeveer 3 centimeter onder je navel.Je linkerhand leg je op je rechterhand. Je handen liggen op het gebied dat “tan tien” wordt genoemd en waar onze energievoorraad zich bevindt.

Haal ontspannen adem. Terwijl je inademt komt je buik met je handen erop wat omhoog, en als je uitademt zakt je buik weer wat naar beneden. De extra zuurstof die we zo binnenkrijgen is een andere bron van energie.

Als je ziek bent of erg vermoeid of herstellende bent van een ziekte, doe deze oefening dan zo vaak mogelijk, zonder te forceren natuurlijk. Het bedrag op je bankrekening zal er niet groter door worden, maar wel je energie om daaraan te werken!

“Respecteer je natuurlijke grenzen van dit moment. Morgen liggen ze weer een stukje verder.” (Anoniem)

Deel jouw ervaring of stel je vragen en plaats een reactie!

Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven