Lentedetox

foto lenteHet wordt alweer zoveel lichter buiten!
De yangenergie om ons heen neemt steeds meer toe en we kunnen ons weer opmaken voor zingende vogels, het frisse groen aan de bomen, jonge dieren etcetera.

De lente is de periode van het houtelement en de daarbij behorende organen zijn de lever en de galblaas. De lever als ontgiftend orgaan wordt actiever en het zou daarom zo maar kunnen gebeuren

dat je weer behoefte voelt om op te ruimen en schoon te maken. Die “grote schoonmaak” van vroeger vond niet voor niets vaak in de lente plaats.

En kan jouw lichaam ook wel een schoonmaak gebruiken? Energetische ondersteuning kan zo’n reinigingsproces versnellen, maar ook de soms vervelende effecten ervan verlichten.

Want door acupressuur verbeter je de bloedcirculatie en verminderen je spanningen. Als het bloed en de energie beter circuleren, werkt ons hele systeem beter en voelen we ons prettiger, gezonder en energieker.

Wat heel goed werkt voor ontgifting is het stimuleren van het acupressuurpunt lever 3 (Grote Toevloed).

foto lever 3  Hoe doe je dat? Zet de beide voeten voor je neer en zet je middelvingers tussen je grote en je 2e teen. Wrijf stevig door de zachte geul tussen deze twee tenen. Dit zou je best 1 minuut lang mogen doen. Of je zet je beide voeten voor je neer en drukt met je duim of je middelvinger in dit punt (zie foto). Afhankelijk van hoe je je voelt kan het punt best gevoelig zijn!

Als je gewoon even snel met dit punt bezig bent en ondertussen met je gedachten elders bent, heb je een grote kans dat je niet veel effect zult merken. Maar als je met je aandacht erbij bent en je voorstelt wat dit acupressuurpunt voor je kan doen, kunnen je geest en je energie samen werken en kan het effect ook groter zijn.

Lever 3 heeft een kalmerend effect op gevoelens van woede, frustratie en irritatie en het kalmeert ook spierspanningen en menstruatiekrampen. Het verlicht hoofdpijn, vermoeide ogen, katers en allergieën.
In het kort gezegd: “Spreads the energy and clears the channels”!

 

“Ook al zouden we allen bloemen plukken, de lente zullen we niet kunnen tegenhouden.”
Pablo Neruda (Chileens dichter)

 Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven