Recept gefermenteerde venkel

 
afbeelding venkel

Gefermenteerde groenten bevatten grote hoeveelheden goede darmbacteri├źn (waaronder lactobacillus). 
 
Het fermenteren van groente is niet moeilijk en zo heb je altijd een voorraadje in huis om bijvoorbeeld te verwerken in een salade. 
 
 
 
 
 
 

Nodig:
1 venkel, in stukjes gesneden afbeelding venkel snijden
2 eetlepels Keltisch zout
Appelazijn
 
Bereiding:
Roer het zout door de venkel en doe dit in een wekpot. Duw het stevig aan. De venkel moet in ieder geval 2 cm onder de rand zijn (of meer; bij mij is de pot halfvol).  
 

Vul de pot nu voor 55% met appelazijn en doe er voor de rest water bij. Zorg dat de groente goed onder het vocht zit. Zet minimaal 6 dagen weg op kamertemperatuur. 

Alternatief:
In het oorspronkelijke recept stond dat je er ook nog 2 geperste teentje knoflook bij kon doen, 2 eetlepels groene kruiden en wat komijn- en cayennepoeder. Ik heb dit weggelaten omdat het me niet aansprak, maar misschien heb jij er wel zin in.
 

 



Berichten gemaakt 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven