Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk” en is een eeuwenoude lichaamsgerichte therapie uit Japan.

Net als acupunctuur is het gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), gericht op onder andere de energiebanen (meridianen) en de acupunctuurpunten in je lichaam. Deze energiebanen staan in verbinding met de organen en hebben invloed op alle lichaamsfuncties. In plaats van naalden gebruikt de shiatsutherapeut de handen en de vingers om de meridianen te behandelen.

De behandeling van meridianen werkt door op fysiek, psychisch, emotioneel en spiritueel niveau. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en heft blokkades op. Als je energie vrij kan stromen, bevordert dit je gezondheid, je weerstand en je gevoel van welzijn en harmonie.

Een shiatsumassage is zeer aangenaam en weldadig en kan een zeer ontspannen gevoel teweeg brengen. Shiatsu kan ondersteunend werken bij diverse klachten, maar is zeker ook preventief toe te passen.
Op deze manier kan je in balans blijven en kan een verstoring in je energiesysteem al eerder worden opgemerkt, voordat dit uiteindelijk uitmondt in klachten.

Lichaam, geest en leefomgeving worden in de Traditionele Chinese Geneeskunde als een geheel gezien.
Ook aan de dieperliggende wortels van onze klachten wordt daarom aandacht geschonken. Door naar alle invloeden binnen en buiten je te kijken, is het mogelijk een duidelijk beeld te krijgen van je energiesysteem.

Shiatsu wordt gegeven op een zachte mat op de vloer.
Voor een massage draagt men gemakkelijk zittende kleding.
De shiatsumassage wordt door de kleding heen gegeven.

De shiatsumassage kan ook aan huis worden gegeven.

Voor meer informatie over shiatsu: Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu.

N.B. Een shiatsumassage is niet bedoeld ter vervanging van reguliere medische diagnose en behandeling. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

There is more wisdom in your body than in your deepest philosophies.”

Friedrich Nietzsche

Eén gedachte over “Shiatsu

  1. Het is alweer enige tijd geleden dat ik Shiatsu-massage mocht ondergaan.
    Een echte aanrader!! Het praten vooraf, de uitleg tijdens de massage . Helemaal goed. Daarna heb ik me gevoeld alsof ik op wolken liep. Mmmmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven