Slapeloosheid


Het is een veelgehoorde klacht: slecht slapen. Moeilijk inslapen, steeds wakker worden, te licht slapen, veel te vroeg wakker worden, het valt allemaal onder de noemer slaapstoornissen.

Iedereen heeft wel eens last van slapeloosheid. Stress, pijn, verdriet, boosheid en zorgen kunnen slaapproblemen verergeren.

Slaapproblemen kunnen op den duur ook leiden tot een slechter wordende gezondheid en ook tot vermoeidheid en minder goede prestaties. Als je niet iedere nacht het medicijnkastje wilt induiken, dan zijn er ook oefeningen voor de avond die je kunt doen.

Volgens de Chinese geneeswijzen kan een onevenwichtige verdeling van de energie ook slaapproblemen veroorzaken. Je kunt last hebben van slecht inslapen of van slecht doorslapen. Door oefeningen te doen die deze onbalans herstellen, kun je het slaappatroon verbeteren.
Meestal ervaar je na deze oefeningen een diepere slaap, waardoor je je de volgende dag ook energieker voelt.

Echter, hoe langer de slapeloosheid al bestaat, hoe langer het kan duren voor deze onbalans is hersteld. Soms heb je oefeningen nodig die specifiek op jou zijn toegesneden.

Vast ten overvloede: natuurlijk is het drinken van veel koffie en thee niet echt bevorderlijk voor een goede slaap. Maar wist je dat groene thee ook stimulerend werkt? Ook zwaar en vet eten en veel alcohol ’s avonds kan een goede slaap in de weg staan.

Speciaal voor mensen die last hebben van slapeloosheid, organiseer ik workshops “SLEEP WELLNESS”. Hier leer je o.a. welke acupressuurpunten goed werken bij slapeloosheid en hoe je deze bij jezelf kunt behandelen. Van twee oefeningen heb ik voor de afwisseling twee mp3’s gemaakt. Hier en hier vind je deze oefeningen die je ’s avonds kunt doen voor een betere slaap.

Voor meer informatie over de workshop “SLEEP WELLNESS”: klik hier.

 

A good laugh and a long sleep are the best cures in the doctor’s book. ~Irish Proverb

Deel je jouw ervaringen met deze of andere oefeningen hieronder?Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven