Versterk je immuunsysteem en voorkom griep

Een stevige griep te pakken hebben, is ook zeker geen pretje. En nadat je bent hersteld, kun je nog een tijd moe en futloos zijn, of last hebben van complicaties die kunnen optreden bij een griep.
 

Een sterk immuunsysteem kan heel wat problemen voorkomen. Dus hoe kun je je immuunsysteem op een makkelijke manier versterken?
 

Een manier is om het eindpunt van de niermeridiaan bij jezelf te stimuleren (nier 27). Dit maakt het ademhalingssysteem sterker. Nier 27 bevindt zich vlak onder je sleutelbeen, vlakbij je borstbeen (zie foto).
 

Zet je middelvingers in de holtes direct onder het sleutelbeen en adem diep door. Houd deze punten een minuut lang vast. Het vasthouden van dit punt verlicht naast het versterken van het immuunsysteem ook een bedrukt gevoel op de borst, astma, hoesten, ongerustheid en depressiviteit.
 

Je kunt ook maag 36 stevig wrijven. Dit punt ligt op je onderbeen, ongeveer 4 duimbreedtes onder je knieschijf. Als je dit bijvoorbeeld een halve minuut stevig wrijft met je vuisten, versterkt dit het hele lichaam, vooral het immuunsysteem. Het helpt ook bij vermoeidheid en ondersteunt de spijsvertering.
 

Tenslotte kun je zachtjes met een vuist bijvoorbeeld 10 keer op je borstbeen kloppen. Zo stimuleer je de thymusklier, die een belangrijk rol speelt in het afweersysteem.
 

Heb jij ook een goede tip om het immuunsysteem te versterken? Laat het hieronder weten!
 

It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver.
Mahatma Gandhi
 Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven