Voel je vrij en los


 
In ons dagelijks leven loopt niet alles altijd op rolletjes. We hebben tegenslagen, spanningen en emoties te verwerken, wat niet altijd even makkelijk is. Veel van deze spanning komt terecht in ons heupgebied. Hierdoor worden onze heupen stijf, wat niet bepaald een prettig gevoel is. Bovendien kan er daar een opeenhoping van energie ontstaan, terwijl energie (ki) in beweging wil zijn.
 

Hoe fijn is het om met lossere heupen losser in het leven te staan en
 
 
meer energie te hebben
. En als we losser in het leven staan, stralen we dat ook uit naar onze omgeving. Het kan hen ook helpen losser in het leven te staan.
 
Hier dan ook een oefening om je heupen losser te maken. Lekker simpel en het hoeft niet lang te duren. Natuurlijk doe je deze oefening niet als je last hebt van je heupen of je onderrug. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of fysiotherapeut.


 
Het enige wat je nodig hebt is een stukje muur of een stoel om je aan vast te houden.
 

  • Sta rechtop en houd je vast aan bijvoorbeeld de muur.
  • Laat 1 been ontspannen naar voren en naar achteren zwaaien.
  • Houd je heupen zo los mogelijk.
  • Sta rechtop en houd je rug zo stil mogelijk. De beweging is echt vanuit je heupen.
  • Na bijvoorbeeld een halve minuut wissel je van been.

 

Als je aandacht hebt (gehad) voor je heupen, voel je je meer geaard en is je ademhaling ook lager. Een lagere ademhaling geeft meer rust en stabiliteit. Stijfheid in je onderrug kan verdwijnen.

Omdat je ademhaling lager is en je je meer ontspannen en los voelt, kunnen je schouders zich ook makkelijker ontspannen. Het is helemaal niet vreemd als je merkt dat je makkelijker ademhaalt nadat je oefeningen hebt gedaan om je heupgebied los te maken. Of dat je een ruimer gevoel hebt in je borstkas. Voel gewoon bij jezelf welke effecten jij ervaart.
 
Enjoy!

 

“Het lichaam is als een piano, en het geluk is als muziek. Het is noodzakelijk, het instrument in goede staat te houden.”
H.W. Beecher
 Gratis E-Book
Meld je snel aan


Klik HIER
om je aan te melden voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis Ebook.

Reactie: "Hi Franka,
Heel veel dank voor deze fijne doeltreffende oefeningen. Ik heb de eerste 5 oefeningen gedaan en ik voel de energie aan de binnenkant van de bovenarmen vloeien, het is heerlijk, nogmaals dank. Deze oefeningen blijven dicht bij mij en ik ga ze delen met geïnteresseerden in mijn omgeving."


Do-In les
Voel je soepel en ontspannen

Afbeelding Do-In yoga
Klik HIER voor meer informatie.
Een gratis proefles is mogelijk.Nieuwe workshop:
Onderweg naar je Ikigai


Laat je passie, levensmissie, beroep en roeping samensmelten tot iets nieuws wat jou energie geeft en blij maakt.Klik HIER voor meer informatie.


Yoga-Relaxdag

ontspanning, uitrusten

Klik HIER voor meer informatie over deze unieke dag.


Boeken die energie geven
Boekentips