Zo krijg je snel meer energie

Wat te doen als je erg moe bent en nog een hoop te doen hebt? Je zou misschien het liefste in een stoel ploffen en er niet meer uitkomen, maar soms lukt dat door allerlei verplichtingen niet.

Het is uiteraard niet zo dat je jezelf maar moet uitputten en door moet blijven gaan als je moe bent of weinig energie hebt. Vraag je af hoe het komt, zeker als je het regelmatig hebt. Neem dit soort signalen van jezelf altijd serieus en luister naar jezelf.

Maar als je dan toch dat extraatje aan energie nodig hebt, ga dan aan de slag met de onderstaande tips. Ze helpen je om je beter te voelen.

De eerste tip

nier 1, kidney one, Borrelende Bron, Yongquan, helpt bij vermoeidheid Op je voetzool bevindt zich het eerste punt van de niermeridiaan (zie afbeelding). De Chinese naam ervoor is “Borrelende Bron”. Niet voor niets, want door je voetzool en dus tegelijkertijd ook dit acupressuurpunt te stimuleren, kun je je letterlijk opgefrist voelen.

Je kunt met je hele voetzool over een tennisbal rollen en zo je voetzool en het acupressuurpunt stimuleren. Bij gebrek aan een tennisbal kun je zachtjes met een losse vuist op je voetzool kloppen, met enige nadruk op de plek van het acupressuurpunt.
Erg aanbevolen na een lange werkdag met knellende schoenen!

De tweede tip

Als je op een stoel zit, met je voeten plat op de grond, kun je een ander acupressuurpunt vinden dat stimulerend werkt bij vermoeidheid. Het bevindt zich op je onderbeen, 4 vingers onder je knieschijf, naast het scheenbeen (zie afbeelding).locatie maag 36 op maagmeridiaanAls je je tenen omhoog trekt, voel je de spier daar opbollen. Daar moet je zijn. Wrijf rustig en niet te hard met je vuisten ongeveer een halve minuut over het gebied waar het punt zich bevindt. Je kunt dit met beide handen tegelijk links en rechts doen.

Terwijl je hiermee bezig bent, niet vergeten diep in en uit te ademen in je buik. Ook hierdoor verschaf je jezelf extra energie.

Wat helpt jou het beste als je vermoeid bent en je moet toch nog door? Laat je reactie achter; zo hebben we allemaal iets aan jouw tips!Gratis E-Book
Meld je snel aan


Klik HIER
om je aan te melden voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis Ebook.

Reactie: "Hi Franka,
Heel veel dank voor deze fijne doeltreffende oefeningen. Ik heb de eerste 5 oefeningen gedaan en ik voel de energie aan de binnenkant van de bovenarmen vloeien, het is heerlijk, nogmaals dank. Deze oefeningen blijven dicht bij mij en ik ga ze delen met geïnteresseerden in mijn omgeving."


Do-In les
Voel je soepel en ontspannen

Afbeelding Do-In yoga
Klik HIER voor meer informatie.
Een gratis proefles is mogelijk.Nieuwe workshop:
Onderweg naar je Ikigai


Laat je passie, levensmissie, beroep en roeping samensmelten tot iets nieuws wat jou energie geeft en blij maakt.Klik HIER voor meer informatie.


Yoga-Relaxdag

ontspanning, uitrusten

Klik HIER voor meer informatie over deze unieke dag.


Boeken die energie geven
Boekentips